ИГРАЧ НА МАЧА – Красимир Димитров: Имаме една цел – да бъдем първи

Красимир Димитров стана играчът на мача за Шумен в първия кръг срещу Рилски спортист-2. Още в дебюта си с шуменски екип Краси бе най-резултатния на терена с 32 точки, като още хвана 5 борби, подаде 4 завършващи паса и открадна 3 топки от съперника. Ето какво сподели за мача крилото на Шумен:

БК Шумен: Как видя мача от игрището?

Красимир Димитров: Много колебливо започнахме мача, направихме много грешки от първата минута. Събудихме се в края на първата – началото на втората част и то си пролича от резултата, даже поведохме. Продължихме да държим разлика до края на мача и се поздравихме с победата. Винаги може и по-добре, предстои още един мач срещу същия отбор и ще се опитаме да покажем по-добра игра.

БК Шумен: Казваш „можем по-добре“, но все пак бихме с 20 точки… Къде са ни слабите места?

Красимир Димитров: Определено защитата, защото в нападение си пролича, че сме си вкарвали положенията – минахме границата от 100 точки. Обаче те ни вкараха 80 точки, което не е добре. Те са млади състезатели, ние сме по-опитни и трябва да им покажем, че срещу нас не е толкова лесно. Не трябва да се отпускаме – както в нападение, така и в защита. Трябва да сме готови да играем по-добре в защита.

БК Шумен: Това е първия ти мач за Шумен. Какви са ти впечатленията? Как почувства залата, игрището, публиката?

Красимир Димитров: На първо място искам да поздравя публиката. Тя беше истински пристрастна и ни подкрепяше. Много ни помогна и ни вдигна във важните моменти. За отбора – радвам се, че се обиграхме така и играхме правилно – красив баскетбол, с комбинации. Нямаше неорганизирана игра и всеки да прави каквото си иска. Именно заради това се стигна до този край на мача, защото ако не играехме организирано, с тяхната агресивна защита нямаше да вкараме и толкова точки, нямаше да ни е толкова лесно.

БК Шумен: Публиката остана доволна от играта ти, чисто статистически също се вижда, че игра на много високо ниво. Все пак смяташ ли, че има какво да подобриш в играта си?

Красимир Димитров: Да изчистя грешките, които направих в мача, стрелбата ми вървеше и се надявам това да продължи – ще работя и върху нея. Като цяло винаги може да се иска повече, но специално за този мач, аз съм удовлетворен. Ще видим занапред как ще е, но се надявам да продължавам да играя същата си игра, да  тренирам усърдно и да постигам такива резултати.

БК Шумен: На пресконференцията преди началото на сезона, каза, че целта на отбора е първото място. Сега след първия мач още ли си на това мнение?

Красимир Димитров: Да, още преди този първи кръг, мнението ми е такова, а и на целия отбор. Имаме една цел – да бъдем първи. Затова тренираме толкова усърдно и трябва да го доказваме на игрището, че стоим зад тази цел и няма връщане назад.