ИГРАЧ НА МАЧА – Николай Леков: Борбата под коша се оказа решаваща за крайния резултат

Играчът на мача за БК Шумен срещу Чавдар Троян миналата неделя бе Николай Леков. Той направи най-добрият си мач за Шумен, откакто дойде това лято в отбора. Леков записа 23 точки при 50% успеваемост при стрелбата, 1 асистенция и 5 откраднати топки срещу Чавдар в неделя. Николай се раздаде както в нападение, така и в защита и заслужено го избрахме за играч на мача. Ето какво сподели за сайта ни веднага след срещата.

БК Шумен: Драматична загуба – само две точки за Троян. Как видя мача отвътре?

Николай Леков: Не мога да кажа, че не сме се сборили с момчетата, но се оказа че доста ни превъзхождаха в борбата под коша… Мисля имаха 15 борби повече от нас (борбите в мача: 47:33 в полза на Чавдар бел. ред.), което се оказа в крайна сметка пагубно за крайния резултат.

БК Шумен: Ти се представи на доста добро ниво, но какво не ни достигна в този мач, за да победим?

Николай Леков: Ами да имахме няколко прибързани стрелби, пропуснахме и фалове, като цяло имахме грешки в решителните минути на мача. Смятам, че трябва да продължаваме да тренираме здраво, за да можем в тези важни моменти да играем спокойно, дори публиката на домакините да ги подкрепя неистово, както беше тази вечер.

БК Шумен: Ти си отскоро в състава на БК Шумен, това е едва трети официален мач за теб. Какво мислиш за отбора, успявате ли да се сработите?

Николай Леков: Да, разбира се, момчетата ме приемат много добре, треньорите също се отнасят добре. Имаме доста тренировки заедно, но е нормално да мине известно време докато се сработим. Виждам, че домакинските ни мачове са силни, публиката в Шумен подкрепя отбора и пълни залата. Първите два мача ми беше по-трудно да се настроя към тима, но днес се видя, че вече се вписвам в отбора.

БК Шумен: Днес изигра добър мач, но смяташ ли, че има нещо, което би искал да подобриш в играта си?

Николай Леков: Да, разбира се винаги има накъде да става по-добре. Не мога да се задоволявам със сегашната форма и ще тренирам здраво, за да подобрявам играта си още. Нещото, което искам да усъвършенствам е стрелбата от дистанция, защото днес, не съм сигурен колко изстрела имам от далечно разстояние (2 от 9 при стрелба от тройката срещу Чавдар), но съм вкарал само два пъти, което не ме задоволява.