ИГРАЧ НА МАЧА – Николай Леков: Оптимист съм за баражите

Николай Леков бе играчът на мача за БК Шумен в драматичната загуба след продължение от Чавдар Троян. Николай бе близо до трипъл-дабъл, записвайки 29 точки, 12 борби, 8 асистенции и 4 откраднати топки. Леков изрази впечатлението си от мача и сподели очакванията си за предстоящите баражи за shumenbasket.org:

БК Шумен: Тежка загуба. Водихме почти през целия мач, но Чавдар ни настигнаха в края и победиха с продължение. С няколко думи, как видя срещата от терена?

Николай Леков: Започнахме добре и оказахме натиска, който се изискваше от нас в защита. Беше ясно, че няма да е лек мача, обаче няколко грешки от наша страна – отборни, доведоха до загубата според мен.

БК Шумен: Ти игра на ниво, но все пак какво не ни достигна да спечелим този мач? Това е третата подобна загуба през сезона, когато водим почти до края, но нещо малко не ни достига. Кое е това малкото?

Николай Леков: Главното нещо са отборните грешки, които допускаме. Миниатюрни ситуации в мача решават крайния изход на целия мач и това е нещото според мен, което не ни достига.

БК Шумен: Предстоят баражите, имаме два много важни двубоя срещу третия в западната конференция (Шампион 2006). Мислиш ли, че можем да покажем по-добра игра в тези мачове и да се класираме за финалния бараж?

Николай Леков: Ама разбира се. Оптимист съм за баражите. Смятам, че дори ще успеем да вземем и двата мача – и гостуването, и домакинството. Ще се борим до край да вземем реванш за днес срещу Троян, защото смятам че те ще излязат победител в другия бараж.

БК Шумен: Последен въпрос – Какво трябва да подобрите в тренировките, за да подобрите и играта в мачовете?

Николай Леков: Ами тези малки грешки, които ги правим на мач се случват и на тренировки и ако те се изчистват малко по малко на тренировки това ще се покаже и на мач. Понеже на мач сме много по-уморени, отколкото на тренировка… различно е, има и адреналин, затова се допускат и повече грешки на мач. Ако ги намалим на тренировка ще ги намалим и в мачовете.