ИГРАЧ НА МАЧА – Николай Леков: Преднината не е малка, но на реванша ще излезем все едно почваме от нула на нула

За трети път през този сезон игра на мача за Шумен е Николай Леков. Крилото на нашия тим изигра силен мач в един от най-важните моменти този сезон – първият бараж срещу Шампион 2006, който Шумен спечели с 96:78. Николай отново бе близо да трипъл-дабъл. Той завърши с подобаващ коефициент на полезност – 37, като зад него се крият 30 точки, 10 борби, 6 асистенции и 5 откраднати топки. Прочетете какво каза Леков за shumenbasket.bg веднага след края на срещата.

БК Шумен: Победа за Шумен срещу Шампион 2006 в първия полуфинален двубой от баражите за влизане в Първа петица. При нас е играчът на мача Николай Леков. Как ти се стори мача от терена?

Николай Леков: Започнахме здраво, натрупахме аванс. След това с малко глупости… така да се каже… грешки съперниците се върнаха в мача лека-полека. В третата четвърт отново започнахме здраво, успяхме да увеличим аванса и накрая отново някои глупости, които направихме свалиха точките. Но смятам, че се оттегляме от първия мач с добър аванс.

БК Шумен: Как виждаш реванша и какви са шансовете ни?

Николай Леков: Смятам, че имаме много добри шансове за реванша. Преднината не е малка, но на реванша ще излезем все едно почваме от нула на нула. Няма да се отпускаме в защита, трябва да се играе здраво, да има сблъсък и ако е възможно да натрупаме отново такава разлика в София.

БК Шумен: А според теб какво ще реши втория мач?

Николай Леков: Ами трябва лично аз… а и съотборниците ми да намалим грешките. Също така в завършващата фаза повече концентрация, особено под коша. Аз имах някои пропуски тази вечер.

БК Шумен: След загубата от Чавдар Троян ти заяви, че трябва да намалим техническите грешки. Смяташ ли, че имаме напредък в този елемент от баскетболната игра?

Николай Леков: Да, смятам, че грешките намаляват с всеки изминал мач. Просто, когато настъпи умората към края на мача и тогава се правят повечето от грешките.

БК Шумен: Все още ли си оптимист за влизане в Първа петица?

Николай Леков: Разбира се! След този добър мач пред нашата публика мисля, че вдигнахме летвата високо и сега трябва да запазим това, което сме изградили. Трябва да спечелим и втория мач срещу Шампион 2006, а след това и финала срещу Рилски или Чавдар Троян.