ИГРАЧ НА МАЧА – Николай Леков: Ще излезем много по-мотивирани пред нашата публика

Играч на мача за Шумен в първия полуфинален плейоф срещу Черноморец Бургас стана Николай Леков. Той записа 22 точки, 6 борби и 3 завършващи паса. Леков се раздаде и в защита. Вижте какво каза за сайта ни Николай за двубоя и очакванията му за предстоящия мач в Шумен.

БК Шумен: Знаеш каква е процедурата, вече си бил играч на мач – как видя играта вътре в терена?

Николай Леков: Смятам, че с момчетата се хвърлихме добре. Ако не бяха няколко грешки в началото на мача, които дадоха аванс на противника, мисля че можеше до върви до последно точка за точка. Ние ги настигахме на няколко пъти, но според мен това, че си взеха борбата им даде победата в този мач.

БК Шумен: Ти направи много добър мач и нацели слабите места на Черноморец в защита. Смяташ ли, че и твоите съотборници могат да се разиграят и в следващия мач да вкараме повече от противника?

Николай Леков: Смятам, че в нападение всеки от нас игра добре, раздавахме топката, личеше си отборния ни начин на игра. В защита също се раздадохме. Наистина само борбата ни куца и тези малките грешки, които допуснахме в началото.

БК Шумен: Вече си почти една година в Шумен, как ти се струва отбора, клуба, града?

Николай Леков: Ами всичко е супер. Надграждаме с момчетата, работим здраво с отбора. Града си е едно спокойно място за живеене. Красив град, феновете много помагат. Виждам, че и сред малките имам вече почитатели. Аз също им симпатизирам и се надявам да продължават да ни подкрепят, както е било досега.

БК Шумен: А кой ще е основния фактор, който ще определи победителя в утрешния двубой?

Николай Леков: Ами както всички знаят в Шумен трудно се играе. Ще излезем много по-мотивирани пред нашата публика. Искам все пак да благодаря на хората, които дойдоха в Бургас и ни подкрепиха, наистина имаше добра агитка. Но в Шумен залата се пълни, атмосферата е друга, смятам това ще ни помогне допълнително и надявам се ще спечелим този мач.

БК Шумен: Няколко думи за феновете преди утрешния мач?

Николай Леков: Ами искам да помоля всички, които имат възможност да дойдат да ни подкрепят в зала „Младост“ от 18.00ч е мача. Хората показаха, че вярват в нас, дойдоха в Бургас и в Троян имаше хора. Искам да им благодаря за подкрепата и ги очаквам утре в залата.