ИГРАЧ НА МАЧА – Ростислав Тончев: Троян са по-опитния отбор, ние имахме отворени стрелби, които изпуснахме

За втори пореден мач Ростислав Тончев е играч на мача за Шумен. Ростислав игра силно в решителния финал от баражите за влизане в Първа петица. Той реализира 26 точки, хвана 5 борби, а и помагаше на съотборниците с пасове – 4 асистенции. За съжаление загубихме този решаващ мач и ще играем във Втора четворка на А група. Вижте какво каза Ростислав Тончев за мача, какво не ни достигна да спечелим според него и какви са му очакванията му за представяне във Втора четворка.

БК Шумен: Трудно се говори след такава загуба във важен мач и все пак, разкажи ни как видя мача вътре от терена?

Ростислав Тончев: Беше ясно че мача няма да е лесен. При положение, че не изпълнихме тактическите указания, които ни бяха дадени смятам че двата отбора бяхме равностойни почти през целия мач като изключим последните 3 минути там си пролича, че Троян са по-опитния отбор ние имахме отворени стрелби, които изпуснахме докато те си ги вкараха и така ни победиха.

БК Шумен: Ти направи страхотен мач 26 точки при почти 50% стрелба от игра, съотборниците ти също играха добре и все пак нещо не ни достигна да спечелим този мач. Какво не ни достигна?

Ростислав Тончев: Не ни достигнаха много неща. Взеха повече борби от нас. Не успяхме да спрем бързата им атака. Изиграхме много лошо първо полувреме и в нападение, и в защита. През второто полувреме играта ни потръгна и се държахме в мача до последните 2 минути, там категорично ни надиграха.

БК Шумен: А според в кой елемент от играта ни надиграха Чавдар – по-силна защита или по-добро нападение?

Ростислав Тончев: Според мен сами се надиграхме. Смятам, че сме по добър отбор от тях, но не успяхме да го покажем. В тези мачове не всеки път по-добрия побеждава

БК Шумен: Според теб кое ще е решаващо за добро представяне на 0отбора ни във Втора четворка?

Ростислав Тончев: След този развой на събитията е много трудно да се вдигнеш. Искахме да се класираме за първите 5, но не успяхме и сме изключително разочаровани, но в спорта се случват такива неща. Решаващо за доброто ни представяне ще е мотивацията смятам, че я имаме и ще я покажем.

БК Шумен: А мислиш ли, че ще имаме шансове за класиране в плейофите и да се справим успешно в тях с по-силните отбори от Първа петица?

Ростислав Тончев: Категорично. Не смятам, че отборите от първата петица са по-силни от нас и съм убеден, че на плейофите ще го покажем.