ИГРАЧ НА МАЧА – Симеон Георгиев: Победихме, защото имахме по-голямо желание за победа

Играч на мача за БК Шумен в решителния, трети двубой с Чавдар стана Симеон Георгиев. Разбира се, Антон Диков и Ростислав Тончев изиграха фантастичен мач и имаха несравним принос за успеха… Но за тях двамата вече знаем, че са сред най-добрите играчи в А група и ще им вдигнем летвата при избор за Играч на мача. От своя страна Симеон се включи страхотно в най-важните моменти от мача, даде необходимата енергия на отбора и бе с огромен принос за успеха. Гардът на Шумен записа 14 точки (100% стрелба от игра) и 3 борби за само 15 минути на терена. Това, което не можем да видим от статистиките бе отличната защита на Симеон и хладнокръвното организиране на атаките в напечените моменти. Вижте какво каза Симеон за срещата в Троян и какви са очакванията му за полуфиналите с Черноморец.

БК Шумен: Много добре се включи от пейката и то в най-важния мач за сезона – срещу Чавдар Троян. Би ли ни казал с няколко думи как видя мача от игрището?

Симеон Георгиев: Ами успяхме да ги надиграем. Относно моето представяне, мисля че успях да се разиграя, благодарение на съотборниците ми. Защото те натискаха противника през целия мач и когато бе мой ред вляза на игрището в средата на третата част бях със свежи сили и дадох енергия на отбора.

БК Шумен: Имаше ли напрежение в този мач? Видяхме, че те успяха да се върнат във втората четвърт, след като им поведохте с 13 точки. Какво ни даде сили през второто полувреме да преодолеем спадовете в играта и да спечелим срещата?

Симеон Георгиев: Победихме, защото имахме по-голямо желание за победа. Мисля, че всички го видяха това. В повечето мачове с Троян правихме разлики и накрая те ни обръщаха. Този път успяхме да запазим преднината, защото натрупахме необходимия опит в тези мачове и се поучихме от старите грешки срещу точно този съперник.

БК Шумен: Ти си вече почти една година в Шумен. Играеш много добре за нашия отбор и си част от успеха. Кажи ни няколко думи за впечатлението си от клуба и отбора.

Симеон Георгиев: Не очаквах да бъда толкова добре приет, но съм приятно изненадан, че се вписах в отбора. Радвам се, че съм тук и съм част от този колектив. Гледам напред и се надявам да постигна много успехи с отбора.

БК Шумен: Предстоят много тежки мачове срещу един от най-силните отбори в А група – Черноморец Бургас. Имаме ли сили да победим този отбор?

Симеон Георгиев: Да, разбира се. Аз съм оптимист срещу всеки противник. Мисля, че силното ни оръжие ще е защитата. Ние сме доста гардове в ротацията на нашия отбор, трябва да ги натиснем от самото начало. Естествено те са много силен отбор с Христо Николов в състава си. Но не са непобедими и ако се хвърлим здраво в мача можем да ги изненадаме.

БК Шумен: Един от твоите най-добри мачове през сезон бе именно срещу Черноморец в Бургас през есента. Мислиш ли, че можеш да повториш подобно представяне?

Симеон Георгиев: Защо не? Мисля, че всеки един от нас може да направи хубав мач и да победим. Всеки има нужните качества, просто трябва да се отпуснем, да играем с желание, да изразходваме повече енергия в защита, отколкото в нападение и смятам, че така нещата може да се получат.

БК Шумен: Какво би казал на феновете преди важния мач с Черноморец, който ще се играе тук в Шумен на 8 април?

Симеон Георгиев: Надявам се да дойдат и да ни подкрепят, защото мачът е изключително важен за нас. Можем да изненадаме отбора на Черноморец и да го победим, но ще ни е нужна подкрепата на феновете.