Никола Костич: Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем

Днес Ви срещаме с едно от новите попълнения на БК Шумен за сезон 2021/22, сръбският гард – Никола Костич. Вижте мнението му за мача с Рилски спортист и какво според него трябва да се подобри в играта на отбора.

БК Шумен: Започнахме трудно сезона със загуба от силния отбор на Рилски спортист, как видяхте нашият отбор в този мач?

Никола Костич: Първо бих искал да поздравя съотборниците си за здравата битка срещу отбора спечелил Суперкупата. Направихме много грешки и ще трябва да поработим още за отстраняването им. Имаме и един играч на позиция център, който не взе участие. Надявам се от кръг на кръг да изглеждаме по-добре и по-добре. Поздравявам играчите на Рилски спортист за победата и за феър плей играта, която показаха.

БК Шумен: Кои са основните слабости на отбора ни според теб? Какво трябва да подобрим в играта?

Никола Костич: Мисля, че имаме нужда от още работа, особено върху отборната защита. В този момент не можем да разчитаме и на всички играчи от селекцията. Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем, може би месец-два. Мисля, че една от основните ни цели трябва да е подобряване на защитата.

БК Шумен: Вече си почти месец в Шумен, какво е впечатлението ти за клуба и града?

Никола Костич: Ами тъй като тренираме здраво, не остана много време да направя обиколка на града. Но мисля, че в баскетболен клуб Шумен организацията е на много високо ниво и се работи професионално. Доволен съм до момента от престоя си тук.