Обобщение на сезон 2023/24 – Джъстин Кохайда: Имахме върхове и спадове, но като цяло беше добър сезон

Днес интервюто е с машината за борби – Джъстин Кохайда. Какво каза белгиецът за изиграният сезон в Sesame НБЛ и за българския баскетбол прочетете в статията:

БК Шумен: Какъв беше сезона за БК Шумен според теб?

Джъстин Кохайда: Мисля, че беше добър. Имахме върхове и спадове, но като цяло беше добър сезон. Постигнахме целта си, опитахме се да бъдем конкурентен отбор, така че като цяло мисля бе един добър сезон.

БК Шумен: Ти самият също изигра добър сезон, направи мачове с повече от 20 точки и 20 борби, как би коментирал своето представяне?

Джъстин Кохайда: Опитвах се да давам всичко от себе си. Моите съотборници също ми помагаха и ме мотивираха да се представям по-добре и по-добре всеки ден и да давам всичко. Така, че – да, смятам направих добър сезон с Шумен.

БК Шумен: В отбора имаше много млади играчи този сезон, смяташ ли, че тренирайки с опитни играчи като теб и другите чужденци те успяха да се развият като баскетболисти?

Джъстин Кохайда: Разбира се, че това им помогна да се развият – те ни гледат как играем, как тренираме. Също така те се опитват да се конкурират с нас, с големи мъже, което за тях е много по-различно, от това на което са свикнали срещу други 17-18 годишни играчи. Така, че да те можаха да научат много от нас, да видят как се играе на различни позиции.

БК Шумен: Мнението ти за българския баскетбол – това е първата ти година тук?

Джъстин Кохайда: Мисля, че първенството е здраво. Има много добри играчи тук – във всеки отбор срещу когото се изправихме, има големи и здрави играчи срещу които имах възможността да се състезавам. Имах възможността да се конкурирам и да покажа възможностите си. Мисля, че българската лига е много интересна и оспорвана, където можеш да покажеш истинските си възможности и да се опиташ да се развиеш като играч.

БК Шумен: Какво е мнението за България и конкретно за град Шумен?

Джъстин Кохайда: Ами не ми беше леко. Не знам за другите в отбора, но за мен лично бе много по-различно откъдето идвам аз. Просто тук няма толкова много неща, които да правиш, няма много неща, които да те разсейват. От една страна това е добре, тъй като това ни позволява да се фокусираме изцяло върху баскетбола и върху това, за което сме дошли. От друга страна съм доволен, че успях да се запозная с българската култура, да разширя кръгозора си, да видя нещата от различни гледни точки. За мен беше интересно.