Обобщение на сезон 2023/24 – Емилиян Грудов: Надявам се догодина да бъдем още по-добри

Следващото интервю е с един от българските играчи в Шумен – Емилиян Грудов. Емо стана основна единици в ротацията на отбора в мачовете от втората шестица и имаше важен принос за класирането за плейофите. Какво сподели за изминалия сезон вижте по-надолу.

БК Шумен: Измина едни тежък и дълъг сезон, какво е твоето мнението за представянето на отбора?

Емилиян Грудов: Смятам, че беше един доста успешен сезон. Аз лично също съм доволен от моето собствено развитие. Определено съм по-добър играч в сравнение преди година. За първи път Шумен се класира за плейофи – това е една постигната цел, за което се радвам, че бях част и успях да помогна да се класираме за плейофи. Надявам се догодина да бъдем още по-добри.

БК Шумен: Ти сам каза, че си доволен от твоето представяне, но вероятни има неща, които би искал да подобриш още за следващия сезон?

Емилиян Грудов: Да, разбира се, със сигурност има още много върху какво да работя. Надявам се да успея да подобря голяма част от уменията си и да изглеждам още по-добре през следващия сезон и да бъда още по-полезен за отбора.

БК Шумен: Какъв е коментара ти за сезона в Sesame НБЛ, може би един от най-интересните сезон през последните години?

Емилиян Грудов: Това е първия ми сезон в Национална баскетболна лига. Бих казал, че нивото в първенството е доста добро. Има много добри чужденци и много добри български играчи. Надявам се аз лично също да подобрявам играта си и да вдигам нивото, за да може догодина да помагам на отбора и да сме още по-конкурентни.

БК Шумен: Какво е мнението ти за град Шумен след като изкара една година тук?

Емилиян Грудов: Шумен е доста хубав град. Със съотборниците ми имахме възможността да разгледаме повечето забележителности тук и ни харесаха много. С местните момчета в отбора също се разбираме и ни развеждат из града. Да, наистина – хубав град е Шумен.