Обобщение на сезон 2023/24 – Зак Ролинс: За мен бе удоволствие да играя тук

Следващото ни интервю е с един от най-резултатните играчи – Зак Ролинс. Какво сподели американецът за изминалия сезон с екипа на БК Шумен четете в статията:

БК Шумен: Беше дълъг сезон, но успешен за Шумен. Какво е твоето мнение за изминалия сезон?

Дейвид Закари Ролинс: Ние започнахме този сезон с мисълта да се класираме за плейофите, нещо което отборът не беше правил скоро. Така, че да, като отбор успяхме. Хората, които са тук от самото начало решихме, че ще работим здраво всеки един ден и ще постигнем целта. Успяхме. Сезонът не завърши така, както всички искахме, но като цяло се справихме добре и постигнахме основната си цел.

БК Шумен: Твоята игра се подобри доста през течение на сезона. Беше един от най-добрите стрелци в лигата, все пак какво искаш да подобриш в играта си?

Дейвид Закари Ролинс: Мисля, че всичко. Винаги има още какво да се подобри във всяко едно отношение. Да този сезон стрелбата ми на ниво, но догодина искам да я подобря още повече. Искам да намаля техническите грешки и да бъда по-добър плеймейкър, да хващам повече борби, да бъда по-добър защитник – всичко. Лично за мен това лято и през следващият сезон ще работя здраво да намаля техническите грешки, върху това ще се фокусирам.

БК Шумен: Има доста млади момчета в отбора, смяташ ли, че им помогна да подобрят играта си?

Дейвид Закари Ролинс: Да, смятам, че успях. Тези млади момчета имаха възможността да бъдат с нас, да тренират с нас. Но в същото време те ни помогнаха и на нас – по-опитните в отбора. Възможността да имаш постоянно тренировки и игри с по-големи от теб дава голям опит и помага за развитието. Мисля, че успяхме да им помогнем.

БК Шумен: А какво е твоето мнение за българския баскетбол? Това бе първата ти година тук.

Дейвид Закари Ролинс: Мисля, че е доста трудна лига, има много таланти. Всеки отбор играе здраво без значение от ситуацията. Някои отбори дори да имат проблеми с контузии и умора се хвърлят в битка всеки един мач, всеки един мач се играе здраво. Талантът го има, така че е наистина една много интересна, конкурентна лига и е готино да се играе тук. За мен бе удоволствие да играя тук.

БК Шумен: Последен въпрос, какво е мнението ти за държавата България и за града – Шумен?

Дейвид Закари Ролинс: Наистина интересно място. Не съм бил на подобно място досега. Благословен съм, че съм от Америка – една наистина голяма страна, предната година прекарах в Дания и контрастът с тук е видим. Аз съм човек, който определено обича да пътува, да посещава нови места, да се запознава с нови култури, така че – да, определено беше забавно да съм тук. Забавлявах се и добре си прекарах тук с готини хора. Да опозная местната култура бе удоволствие за мен.