Две победи за кадетите (16) на Шумен в първия ден на Зоновия турнир

Кадети (16) на БК Шумен направиха важна крачка към класиране за финалите на републиканското първенство този сезон след като записаха две победи над Левски София с 69:59 и над домакините от Етър 49 Велико Търново със 70:64. Утре нашият тим излиза в други два важни мача срещу Дунав Русе и Чавдар Троян.

В първата среща срещу Левски София нашият тим започна колебливо, но след първите няколко минути влезе в мача. Първото полувреме се играеше кош за кош, Шумен играеше добре в защита, но Левски не отстъпваше и съумяваше да отговори на предизвикателството. Второто полувреме продължи в същото темпо и двата тима не успяваха да отворят преднина въпреки добрите изяви и в двете половини на игрището. В края на третата и началото на четвъртата част нашият тим показа невероятен дух и воля за победа. Много силна защита от страна на младите шуменци им позволиха да натрупат бързо преднина от 10-на точки, която успяха да задържат до края и постигнаха успех срещу един от най-сериозните претенденти за финалите от тази зона.

Втората срещу срещу домакините от Етър 49 започна както мачът с Левски – кош за кош. Не след дълго обаче нашият тим успя да покаже много повече баскетболни достойнства – изключително добра защита, добре организирано нападение и концентрация при завършване на атаките. Разликата постепенно нарастваше и в средата на третата четвърт достигна 18 точки в полза на Шумен. В последната четвърт нашите намалиха темпото – треньорът Янков реши да запази силите на отбора с оглед на изключително важните мачове, които предстоят в неделя и логично Етър се възползваха, за да намалят преднината, но времето не им стигна за повече от почетен резултат – 70:64 в полза на Шумен.

Мачът ни срещу Чавдар Троян утре е решаващ за класиране във финалите на републиканското първенство, тъй като троянци записаха загуба победа срещу Дунав Русе. Мачът срещу Дунав също е важен, за да не се получи въртележка, затова двете победи утре са без алтернатива.