И кадетите (16) се класираха за финалната петица в регион „Добруджа“

Кадетите на БК Шумен записаха две убедителни победи на квалификационния турнир, който се проведе днес във Велики Преслав за влизане във финалната петица на регион „Добруджа“. Шуменци се наложиха първо над Дунав Русе с 84:53, а след това и над Светкавица Търговище с 81:64.

В първия мач нашият тим се изправи срещу Дунав Русе и нашите момчета се възползваха от умората на русенци, които играха със Светкавица преди това. Бързо натрупахме стабилен аванс и до края на срещата не представляваше проблем да запазим преднината си. Шуменци доминираха в защита и в борбата под коша, а Виктор Серафимов, Алпай Хюсеин и Тунай Ахмед водеха отбора в нападение. Крайният резултат дойде при 84:53.

Във втората среща срещу Светкавица, нашият тим излезе мотивиран да докаже, че е по-добрият отбор и още от самото начало със здрава защита натрупахме солидна преднина. Виктор Серафимов пък се погрижи нападението ни да работи добре и запазихме преднината до самия край – 81:64 в полза на Шумен.

Така Шумен и Светкавица Търговище, чиито треньор е Димитър Янчев – един от основните играчи на мъжкия отбор на Шумен, се присъединяват към Черно море Порт, Доростол Силистра и Академик Варна, за да определят най-добрия отбор в регион „Добруджа“ за сезон 2015/16.