Кадетите с важна победа в заключителния етап

На връх националния празник на България – 3 март, кадетите на БК Шумен записаха важна победа в първия турнир от заключителния етап на регион „Добруджа“, който се проведе в Силистра. Нашите се наложиха над Академик Варна със 75:52. Преди тази среща имахме две поредни инфарктни загуби с по 1 точка от този съперни, но този път момчетата на Янко Янков показаха завидно самочувствие и постигнаха важния успех. Първите две четвърти се развиваха равностойно и въпреки, че нашите кадети показаха по-добра игра не успявахме да се откъснем в резултата. Третата част, обаче нашите заиграха страшно добре в защита, успяха да натрупат комфортна преднина, която не изпуснаха до края и се поздравиха с крайното 75:52.

За съжаление празника не беше пълен, тъй като в първия си мач Шумен загуби от домакините от Доростол, които за пореден път показаха много класен баскетбол и доказаха, че ще са сред фаворитите за спечелване на титлата в регион „Добруджа“. Първото полувреме играхме равностойно, въпреки че отборът излезе неуверен, като че ли очакваше да загуби. Все пак се оттеглихме със само 5 точки пасив на полувремето, но през третата четвърт Доростол заиграха на пълни обороти, докато шуменци допуснаха доста грешки и силистренци натрупаха солиден аванс, който запазиха до края. В крайна сметка 81:59 в полза на Доростол.

Следващият турнир е на 25.03.2016 и ще се проведе във Варна. Наши съперници ще са Черно море Порт и Светкавица Търговище.