Кадети (16): Две убедителни победи в първия турнир за сезона.

БК Шумен записа две убедителни победи в първия турнир, в който клуба взе участие този сезон. Нашият клуб се наложи над Кария Шабла и Добрич 93 напълно убедително и заяви претенции за първото място в регион „Добруджа“ тази година. Това е втори турнир в региона, но първи за Шумен, който бе и домакин.

Първият мач в зала „Младост“ изправи шуменци срещу скромния тим на Кария Шабла. От самото начало на срещата нашите кадети наложиха здрава преса и не беше нужно много време, за да поведем убедително в резултата. До половината на частта водехме със 17:0 и още тогава стана ясно кой ще бъде крайния победител. Бързите атаки на Шумен носеха лесни точки, докато шабленци трудно успяваха да стигнат в предно поле. Частта завърши 33:2 в наша полза. Вторите петици на двата тима повториха упражнението от първата четвърт и след силна игра на Пламен Русков и Димитър Петров Шумен продължи да трупа преднина, а полувремето дойде при 58:3 в наша полза.През второто полувреме нищо не се промени на терена Боян Стоилов, Юлиян Рачев и Цветан Герасимов доминираха при борбата и в защита, Роби Савов и Стилиян Дянков бележеха захранвани от пасовете на Пламен Русков и Теодор Цонев. В игра за нашия тим се появиха всички записани в стартовия лист, като треньорът Чанков изпробва различни схеми на игра и тактически постановки. Финалната сирена дойде при 107:8 в полза на Шумен.

Втората среща на шуменци бе срещу Добрич 93 и сценарият бе идентичен. Много силна първа четвърт за нашия тим, в която добрата защита и многото откраднати топки от съперника позволиха на Шумен да отбележи лесни кошове на бърза атака. Теодор Цонев записа добри минути, подпомаган от Стилиян Дянков, Митко Петров, Юлиян Рачев и Цецо Герасимов. Втората петица на Шумен също изнесе страхотна част и след доста откраднати топки Пламен Русков и Аксел Кадри вдигнаха преднината ни до 50 точки. През второто полувреме мачът продължи в същия дух. Изключителна преса за Шумен в предно поле, при която гостите трудно стигаха до нашия кош. Отново Цонев, Дянков и Петров водеха нападението ни. Треньорът Чанков пък продължи със хокейните смени и изваждаше по цяла петица от терена. Почти всички, които се появиха в игра записаха или кош, или асистенция, или пък борба. В крайна сметка втори убедителен успех със 122:25 за Шумен.

Междувременно в други два мача от същия турнир отборът на Димитър Янчев – Светкавица Търговище също записа два успеха. Светкавиците се наложиха над Ънстопабъл с 60:43 и над Добрич 93 с 61:44.

Следващият турнир за нашите кадети е на 26.11.2016 и ще се проведе в Търговище.