Кадети (16): Победа и загуба на първия турнир в Силистра

Кадетите (16) на БК Шумен постигнаха победа и загуба на първия турнир за сезона, който се проведе тази събота в Силистра. Водените от Янко Янков момчета се представиха добре, въпреки че вече 10 месеца са без игрова практика.

На първия турнир шуменци се изправиха срещу домакините от Доростол Силистра и Ънстопабъл от Добрич. В първият мач, домакините започнаха агресивно и от първата минута се опитваха да затруднят нашия тим със зонова защита, която им се получаваше в по-голяма част. Нашият тим се държеше в мача след добри изяви в защита, което им позволяваше да организират бързи нападение и да бележат. През второто полувреме силистренци се възползваха от многото пропуски на Шумен и дръпнаха в резултата като запазиха преднината си до края и спечелиха с убедителното 69:47.

Вторият двубой на нашите кадети бе срещу Ънстопабъл Добрич. В този мач Шумен игра по освободено и още през първото полувреме поведе в резултата. Отборът ни доминираше в борбата под коша, което ни позволи да организираме по няколко нападение при всяка атака. Второто полувреме сценарият се повтори. Добричкият отбор не успяваше да отговори на добрата игра на нашия тим и се поздравихме с убедителна победа 50:31.

В другите три двубоя от кръга, фаворита Доростол размаза Стар Баскет от Варна със 70:23, Светкавица Търговище също победи варненския отбор с 46:37, а в последния мач за турнира Светкавица надделя трудно над Ънстопабъл с 69:67.
Следващият турнир ще се проведе на 18.11.2017 в Шумен. Нашият тим приема отбора на Добрич 93 от 10.30ч, а от 15.00ч е срещата ни със Стар Баскет Варна. Заповядайте в залата и подкрепете отбора.

Снимка: архив БК Шумен