Кадети (16): Шумен загуби от лидера в Елитна група – Изток

Кадетите на Шумен не успяха да изненадат лидера в Елитна група – Изток, отборът на Дунав Русе. В мач от 12 кръг на първенството, игран в русенската зала „Дунав“, шуменци отстъпиха на домакините с 67:96. Това е 4 загуба за Шумен, който с 6 победи дели 3/4 място с отбора на Черноморец Бургас. Дунав пък са непобедени на върха с 11 победи от 11 мача.

Първите петици на двата отбора изиграха равностойна първа четвърт, в която се разчиташе основно на защитата. Шумен не се възползва от далечните си стрелби и Дунав взе частта със минимална разлика – 17:15. Победата на домакините дойде във втората четвърт, в която те не просто вкараха почти всички свои изстрели, но и не позволиха на Шумен да покаже играта си в нападение. Русенци взеха частта с 23 точки разлика – 39:16.

Шумен показа съвсем различен баскетбол в началото на второто полувреме. Нашите кадетите играеха без притеснение, знаейки че няма какво да губят. По-добрата защита на Шумен и по-добрата концентрация в атака бяха причината за намаляване на изоставането със 7 точки в третата четвърт. В последната част обаче домакините не позволиха да се стигне до изненада и след много силно начало на периода, в което разликата отново скочи до 25 точки, те на практика затвориха мача. Срещата се доигра, за да фиксира победа за Дунав с 96:67.

Следващият мач по програма на Шумен е срещу Чавдар Троян като домакин. Мачът е на 30 април от 12.00 ч. в зала „Младост“. Шумен има и два отложени двубоя – срещу Тунджа и Черноморец, но за тях все още няма насрочени дати.