Кадети (16): Шумен записа втора победа в Елитна група – 76:70 срещу Спартак Плевен

Шуменските кадети до 16 г. записаха втората си победа в Елитна група – Изток. Нашият тим победи като домакин Спартак Плевен със 76:70 след много интересен и оспорван мач в зала „Младост“. Шумен са трети в групата с 2 победи и 1 загуба, а Спартак е четвърти с 1 победи и 2 поражения.

Днешният двубой започна много силно за шуменци, които поведоха с 11:2, показвайки отлична стрелба. Гостите обаче бързо намериха начин да връщат кошовете и до края на първата четвърт разликата бе намалена до 4 точки – 21:17 в полза на Шумен. Втората четвърт продължи да се играе на високи обороти. Шуменските кадети играеха много силно в нападение, вкарваха както тройки, така и след пробиви. Спартак също играеше на ниво в атака, но нямаше толкова добра успеваемост и шуменци сложиха още 5 точки към аванса – 46:37 преди почивката.

Второто полувреме продължи със силна шуменска игра. Нашият тим обираше голяма част от борбите и дори да допускаше грешки в нападение не позволяваше на съперника да намали разликата. Дори в средата на третата четвърт шуменци поведоха с 12 точки – 53:41. Отборът на Спартак обаче направи промени и заигра много добре в защита. Плевенчани се възползвах от факта, че високите шуменски баскетболисти натежаха с по 4 фаула. До края на третата четвърт гостите успяха да наваксат 7 точки от изоставането си – 60:55. Последната четвърт бе изключително равностойна. Мачът се играеше кош за кош. Шуменци ту дръпнеха с 4-5 точки, но Спартак се връщаше на 2-3. Плевенчани се отпушиха и от тройката, но шуменските баскетболисти също бележеха своите стрелби. При оставаща 1 минути до края Спартак се бе доближил до само 2 точки, но шуменските гардове изиграха отлично нападенията и не позволихме на отбора от Плевен да обърне мача, затваряйки срещата с 6 точки аванс – 76:70.