Кадети (16): Шумен не успя да преодолее Миньор 2015 и в реванша

Кадетите на Шумен загубиха и втората баражна среща за класиране във финалите на републиканското. След като нашият тим загуби гостуването си със 76:100 днес отстъпи и в домакинството си със 77:79. Перничани попълват финалната осмица, докато шуменските баскетболисти ги чакат здрави тренировки през лятото, за да могат догодина да се представят по-силно.

Срещата започна добре за Шумен. Нашият тим знаейки, че има да наваксва солидно изоставане се хвърли в атака още от първата четвърт. Стрелбата на шуменци вървеше добре, а защитата ни не даваше лесни стрелби. Кадетите ни поведоха с 4-5 точки, но Миньор се държеше и не искаше да позволи на противника да стопи изоставането още през първото полувреме. Шуменци затвориха първите 10 минути с 5 точки аванс – 21:16. Нашият тим продължи да стреля отлично и през втората част. Повечето сили, които Шумен хвърляше в нападение обаче позволяваха и на Миньор да бележи често. Домакините все пак взеха и втората част с 6 точки аванс, което бе достатъчно да качим преднината до 11 на почивката – 48:37.

Второто полувреме обаче започна с агресивната защита на Миньор позната от първия мач. Перничани вече не даваха на шуменци да записват лесни точки, което пък им позволи да организират бързи атаки и да стигат до лесни кошове. Преднината на Шумен бе стопена до 4 точки до края на третата четвърт и надеждите, че нашият тим може да заличи изоставането си от първата среща бяха разбити. В последната четвърт гостите набраха самочувствие и продължиха да играят по-добре както в нападение, така и в защита. Перничани обърнаха резултата в своя полза и въпреки, че Шумен се бори до края, за да запише победа в баражите, то гостите съумяха да затворят мача с 2 точки аванс – 77:79.