Кадети (16): Шумен не успя да се противопостави на Тунджа

Шумен отстъпи на Тунджа Ямбол с 48:102 в отложен мач от 12 кръг на Елитна група – Изток. С тази победа Тунджа остава основен фаворит за спечелване на първото място, въпреки че има да се изиграят още доста отложени мачове. Ямболският отбор е с актив от 11 победи и само 1 загуба до момента. Първия Черно море Тича е с 11 победи и 2 загуби. Доростол Силистра също има само 1 загуба, но и две победи по-малко от Тунджа. Шумен завърши редовния сезон в групата с 8 победи и 6 загуби, като до момента е на трето място, но вероятно ще завърши четвърти след изиграване на всички мачове.

Тунджа влезе в днешния мач ударно. Тимът от Ямбол демонстрира ядрено нападение в първата четвърт, в която изпусна само няколко от атаките си към коша на Шумен. В интерес на истината и нашият тим играеше добре в нападение, но просто не успявахме да спрем гостите в защита и те взеха стабилен аванс от 12 точки – 27:15. Във втората четвърт Ямбол удвои аванса си, въпреки, че пропусна доста повече от стрелбите си – на почивката 50:26 в полза на Тунджа.

Гостите затвориха мача още в началото на второто полувреме. Много агресивна защита и преса им помогна да сложат още 20 точки към актива си през третия период, като Шумен стигна до само 5 точки. В последната четвърт мачът се доиграваше, но размяната на кошове отново бе в полза на ямболии, които се поздравиха с успеха – 102:48.

Шумен ще играе баражи за класиране на републиканско първенство, но ще разберем противника, когато приключат всички мачове в двата региона.