Кадети (16): Шумен отстъпи в гостуването си на Тунджа Ямбол

Шумен загуби гостуването си на Тунджа Ямбол с 50:89 в мач от 5 кръг на Елитна група – Изток при кадетите до 16 г. Въпреки загубата нашият тим е трети във временното класиране с 2 победи и 3 загуби, докато Тунджа са втори с 4 победи от 5 двубоя.

Срещата започна по-добре за домакините, които предложиха агресивна защита и лимитираха шуменското нападение. Нашият тим вкара 12 точки срещу 22 на домакините в първата четвърт. Втората част бе още по-силна за Тунджа, които започнаха да вкарват от почти всяка позиция. Шуменските кадети все така не успяваха да вържат нападението и разликата много бързо скочи над 30 точки, след като ямболии взеха тази четвърт с 30:8.

Шумен излезе преобразен за второто полувреме. Нямаше я нервността в нападение, а момчетата се раздаваха в защита и започнаха да съкръщават изоставането си. Нашият тим взе третата четвърт с 18:9. В последната четвърт обаче Тунджа си върна ритъма в атака и отново започна да вкарва голям процент от изстрелите си. Шумен не събра сили да намали още изоставането си и домакините се поздравиха с успеха – 89:50.

В следващия 6 кръг Шумен е домакин на Стар Баскет Варна. Мачът ще се играе в зала „Младост“ от 12.00 ч. на 21 декември.