Кадети (16): Шумен отстъпи като гост на Делфин в Елитна група с 66:85

Кадетите на Шумен записаха загуба в гостуването си на Делфин Бургас с 66:85 в мач от 4 кръг на Елитна група – изток. Нашият тим е с 2 победи и 2 загуби до момента, а Делфин Бургас са първи са 3 победи и 1 поражение.

Мачът започна равностойно с размяна на кошове. Шумен обаче показа по-добра в края на първата и дръпна с 6 точки – 20:14. Домакините от Делфин не се притесниха от развоя на мача в първата четвърт и заиграха по-добре в защита през втория период. Шумен очаквано намали процента си на стрелба и авансът на нашите кадети започна да се топи, но все пак остана минимален на почивката – 35:34 в наша полза.

В началото на второто полувреме играта бе равностойна. Шуменци не успяваха да намерят ритъма си от първата четвърт, но някак връщаха кошовете на домакините. Делфин заигра по-уверено в края на частта и след 21:16 в третата четвърт пое лидерството. Това сякаш вдъхнови домакините и те се разиграха в последната четвърт. Бургаският тим просто не пропускаше изстрелите си през четвъртата част и бързо направи двуцифрен авансът си. Шуменци също вкарваха, не с далеч по-слаба успеваемост и до края не успяха да се върнат в мача, а домакините го затвориха с 19 точки аванс – 85:66.

В следващия пети кръг, който ще се играе на 21 януари, Шумен ще е домакин на Дунав 2007 Русе в зала „Младост“ от 13.00 ч.