Кадети (16): Шумен отстъпи на Локомотив София в мача за 7/8 място

Шуменските кадети до 16 г. загубиха мачът за 7/8 място във финалите на републиканско първенство. Въпреки, че победихме Локомотив София в групата днес шуменци не демонстрираха добрия баскетбол от четвъртък и загубиха с 60:83. Шампион при кадетите е отборът на Доростол Силистра, който победи Тунджа Ямбол след драматичен финал с 81:78. Трети е отборът на Буба Баскетбол, който победи домакините на турнира – Черно море Тича със 107:77. Петото място е за Академик Бултекс 99, който победи ЦСКА със 74:63.

Мачът срещу Локомотив София бе загубен още в първата четвърт. Почти нищо в играта на Шумен не вървеше в първата четвърт, докато „железничарите“ бяха под пара и почти не изпуснаха в първите 10 минути. Съвсем логично още след първата четвърт авансът на Локомотив бе двуцифрен – 33:14. Шумен започна да играе по-добре във втората четвърт. Защитата на нашият тим показа, че може да спира атаките на Локомотив, грешките също намаляха и шуменци взеха частта със 17:15 и запазиха някакви надежди, че през второто полувреме може да се стигне до обрат.

За съжаление шуменските кадети влязоха слабо и през второто полувреме. Отново пропуски и грешки позволиха на Локомотив да сложат още 9 точки към аванса си след 22:13 в третата четвърт. В последния период Шумен отново бе по-добрия отбор, но разликата от 26 точки бе твърде голяма и Локомотив заслужено се поздрави с победата 83:60 и 7 място в крайното класиране за сезон 2022/23.