Кадети (16): Шумен отсъпи на Черно море Тича в мач от 4 кръг на Елитна група – Изток

Шуменските кадети до 16 г. загубиха мача си срещу Черно море Тича в мач от 4 кръг на Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи с 53:72 и записа втора загуба в 4 мача. Гостите от Варна са безупречни до момента – 4 победи от 4 мача.

Срещата започна много силно за варненци, които не се пестяха в защита. Пресата им успя да затрудни максимално шуменската първа петица, която трудно стигаше до точки. Тича пък бележеше лесни кошове, възползвайки се от грешките на Шумен. Стрелбата на гостите от Варна също бе на ниво и те спечелиха убедително първата четвърт с 26:14. За съжаление втората шуменска петица не успя да предложи по-равностойна игра. Варненци продължиха да доминират под двата коша и в защита. Нападението им също поддържаше нивото на първата им петица и те сложиха още 13 точки към аванса си след 23:10 във втората четвърт.

През второто полувреме Шумен вече изравни играта. Нашите кадети показаха, че също така добре могат да играят в защита. Нашият тим се стараеше много повече и спря резултатните атаки на гостите. Нападението ни обаче не беше на нужното ниво, за да започне да топи изоставането и Черно море държеше преднината си от 25 точки. Шумен най-сетне показа добра игра в нападение в последната четвърт. Кадетите ни явно играеха много по-освободено и бележеха по-често. Разликата започна да пада, но времето нямаше как да стигне за повече от скъсяване на разликата със 7 точки – 72:53 за Черно море Тича.

В следващия кръг Шумен гостува на Тунджа. Мачът ще се играе на 11 декември в зала „Диана“ в Ямбол.