Кадети (16): Шумен с важна победа при гостуването си на Берое

Кадетите на Шумен записаха петата си победа в Елитна група – Изток и са на трето място във временното класиране с 13 точки. Днес шуменци победиха като гост Берое Стара Загора с 61:50 в мач от 8 кръг на шампионата.

Срещата започна с очаквано преимущество за шуменските кадети, които показваха по-добра стрелба, но и добра защита в първите 10 минути. Нашият тим поддържаше аванс през цялата четвърт и я затвори с аванс от 4 точки – 19:15. Шуменци продължиха да трупат аванс през втората четвърт главно на много добрата си игра в защита. Нашите кадети допуснаха само 6 точки в частта, но нападението не бе на нивото от първата четвърт. Въпреки това Шумен добави 7 точки към аванса си и се оттегли на почивка с двуцифрена преднина – 32:21.

Берое обаче е отбор, който може да предложи силна игра във всеки един момент и всяко отпускане бива наказвано от старозагорци. Шуменските кадети го разбраха в третата четвърт, в която домакините започнаха да играят освободено и без притеснения. Беройци вкараха 20 точки в третата четвърт, докато Шумен остана с 16 и преднината на нашият тим бе намалена до 7 точки. В последната четвърт обаче нашият тим показа, че е по-класния. Шуменци заиграха по-съсредоточено, защитата отново бе на ниво и след 13:9 в последната част, мачът бе спечелен с 61:50.

В 9 кръг, който ще се играе на 12 февруари, Шумен ще гостува на Ънстопабъл в Добрич от 12.00 ч. в зала „Добротица“.