Кадети (16): Шумен с убедителен успех в 6 кръг на Елитна група

Шуменските кадети до 16 г. се поздравиха с победа като домакини в мач от 6 кръг на Елитна група – Изток. Нашият отбор победи Стар Баскет Варна с 85:27 и остава на 3 място във временното класиране на групата с 3 победи и 3 загуби след лидерите Черно море Тича и Тунджа Ямбол.

Шумен започна силно срещата с отлична игра в защита, която позволи на Стар Баскет да вкарат само един кош в цялата първа четвърт. Шуменското нападение работеше отлично в началните минути и отбеляза 21 точки. Гостите от Варна изравниха играта през втората четвърт. Те същои показаха, че имат добра стрелба и двата отбора си разменяха кошове в тази част. Това позволи на Шумен да запази аванса от първиата четвърт на почивката.

През второто полувреме шуменските кадети отново заиграха агресивно в защита. Лесните позиции, от които Стар Баскет вкарваха през втората четвърт вече бяха затворени от шуменци и варненския отбор вкара само 5 точки в третата част. Шумен пък се отчете с 20 и разликата скочи до 35 в полза на домакините. Въпреки стабилната преднина шуменци не намалиха темпото в последната четвърт. Нашият тим искаше да докаже, че подобрява играта си с всеки следващ мач. Шумен взе и последната четвърт с 28:5 за крайното 85:27.

Следващия мач на Шумен в Елитна група – Изток ще се играе догодина. На 15 януари Шумен гостува в Бургас на Длефин в мач от 7 кръг на първенството.