Кадети(16): Изключително ценна победа за Шумен на старта на финалите за републиканско

Шумен записа победа в първия си мач от група Б на финалния турнир на държавното първенство за кадети. Шуменци се наложха над ЦСКА София със само една точка разлика – 59:58. Победата дава шансове на Шумен да се бори за едно от първите две места, които дават място на полуфинал.

Срещата започна равностойно, като първите петици на двата отбора показаха доста качествен баскетбол. И двата тима показаха добра игра в нападение, реализирайки голяма част от атаките си. ЦСКА завърши по-добре първата четвърт и след няколко добри атаки излезе с точка напред след една част – 19:18. Втората шуменска петица започна изключително силно втората четвърт. Нашите кадети играеха изключително силно в защита и след поредица от добри бързи атаки отворихме разлика от 10 точки. В края на частта ЦСКА също предложи добра защита и не позволи на нашият тим да се откъсне. На почивката Шумен водеше с 9 точки – 32:23.

След подновяване на играта Шумен продължи със силната игра в защита и авансът на нашият тим достигна 15 точки. ЦСКА обаче се събуди в края на третата част и бързо върна изоставането си до 10 точки. При точки толкова разлика приключи третата част – 46:36 в полза на нашите кадети. Последната четвърт отново започна със силна игра на шуменци, които отново прехвърлиха границата от 10 точки. ЦСКА обаче бързо се окопити и след поредица от тройки започна да топи аванса на Шумен. Отличната игра в защита на „червените“ продължи и след средата на четвъртата част, което им помогна, не само да стопят аванса на нашият тим, но и да излязат напред с точка. В последните три минути и двата отбора предложиха по-добра защита, отколкото нападение. Шуменските кадети успяха да си върнат аванса, макар и с минималната една точка, която успяха да запазят до последния съдийски сигнал и да се поздравят с победата 59:58.

Утре нашият тим излиза срещу Академик Бултекс 99. Мачът е с начален час 11.00 часа и ще се играе в русенската зала „Дунав“.

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и ЦСКА тук: