Кадети(16): Нова загуба за Шумен в Елитна група – Севроизток

Кадетите на Шумен загубиха и вторият си двубой в Елитна група – Североизток. Нашият тим отстъпи на лидера в групата – Дунав Русе като гост със 103:30. Разбира се, би било несправедливо да оправдаваме тази тежки загуба само с липсата на тренировки, отсъстващи основни състезатели и изобщо цялата несигурност, която съществува около COVID-19, но за съжаление ситуацията е точно такава.

Мачът срещу Дунав вчера започна изключително зле за шуменци. Грешки, елементарни пропуски под самия кош и слаба защита позволиха на първата русенска петица да направи разлика, която реши мача още в първата четвърт – 35:3. Втората петица на Дунав бе малко по-благосклонна, и вкара само 20 точки, но вторите пет на Шумен също показаха слаба игра в нападение и разликата скочи до 49 точки в полза на домакините. През второто полувреме нашите кадети все пак показаха, че имат баскетболен талант и изиграха равностойна трета четвърт. Не може да говорим за подценяване, тъй като кадетите на Русе видимо поддържаха високото темпо и спечелиха частта с 21:14. Последната четвърт нашият тим се предаде напълно, а Дунав сложиха още разлика, за самочувствие. Крайният резултат 103:30 е напълно резонен, имайки предвид липсата на тренировки за Шумен, но и разбира се отчитай факта, че Дунав Русе разполагат с едно от най-силните си поколения от много години и ще са сред фаворитите за републикански шампион този сезон.

По програма следващият мач на Шумен трябваше да е на 07.11.2020 срещу Доростол в зала „Младост“, но поради забраната за провеждане на спортни мероприятия на закрито на територията на област Шумен срещата няма да се състои или е възможно федерацията да пренасочи двубоя да се играе в Силистра, а домакинството ни срещу Доростол да бъде насрочено за по-късна дата, когато епидемията в областта бъде овладяна. За съжаление тренировъчния процес за всички възрасти на БК Шумен е напълно нарушен. Треньорите в клуб ни правят всичко възможно да организират качествени тренировки на открито, но това се оказва безкрайно трудно, вземайки под внимание и факта, че всичките ни действия се ръководят на първо място да запазим здравето на нашите състезатели.

Снимка: архив на БК Шумен