Кадети(16): Шумен загуби от Берое в Стара Загора след слабо второ полувреме

Шумен загуби като гост от Берое Стара Загора в мач от 13 кръг на Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи с 60:121 след слаба игра през второто полувреме. За Берое победата означава, че тимът почти сигурно ще заеме трето място в крайното класиране на елитната група. Шумен пък е на последното, шесто място, но има и мач по-малко от петия Чардафон-Орловец.

Мачът в Стара Загора започна равностойно. Двата отбора си размениха по няколко коша в началото, след което последваха по-слаби минути и пропуски. Домакините заиграха по-концентрирано в края на частта и след поредица от добри атаки си осигуриха 10 точки преднина преди втората четвърт. Вторите петици на двата отбора също започнаха равностойно, но домакините затегнаха защитата малко след началото и продължиха да трупат преднина в резултата. Шумен пропиля голяма част от стрелбите си и то под самия кош, което помогна на заралии да организират поредица от бързи атаки, които завършваха с кош. В края на полувремето Шумен отбеляза няколко хубави коша след пробиви, но разликата бе скочила над 20 точки.

През второто полувреме високите играчи на Берое не оставиха никакъв шанс на нашия тим в подкошието. Центровете на домакините играеха отлично и в защита, и в нападение. Под собствения си кош те или раздаваха чадъри, или просто затрудняваха максимално стрелбите за нашите играчи и ние трудно бележехме. От другата страна на игрището, кадетите на Берое показаха отлични умения в нападение и завършваха успешно почти всяка своя атака. До края на третата четвърт разликата бе скочила над 40 точки. Последната четвърт продължи с по-добра игра на домакините, които бяха решени да запишат убедителен успех. Те показаха, че владеят почти всички оръжия в нападение – точна стрелба от разстояние, пробиви от крилата, бързи атаки. Шумен също заигра по-освободено в края и реализира поредица от хубави атаки, но разликата бе достигнала 60 точки и мачът просто се доиграваше. Последната сирена прозвуча при 121:60 в полза на Берое.

Следващият мач на кадетите е на връх националния празника на България 03.03.2019. Нашият тим ще гостува на Черно море Тича, който гони Тунджа Ямбол за първото място в Елитна група. Мачът е с начален час 12.00ч в зала „Христо Борисов“.

снимка: Архив БК Шумен