Кадети(16): Шумен загуби от фаворита Черно море и като домакин

Кадетите на БК Шумен отстъпиха в 7 кръг на Елитната група – Изток от Черно море Тича. След като загубиха гостуването си по-рано през сезона, днес шуменските кадетите записаха загуба и като домакин с 22:95. Шумен отново игра без петима основни състезатели, които не могат да вземат участие поради контузии и заболяване. С победата Черно море остава на върха в Елитна група – Изток със 7 победи от 7 мача, докато Шумен записва шестата си загуба за сезона.

Двубоят започна очаквано с доминация на Черно море, които бързо поведоха с 10 точки. Изненадата дойде, в средата на първата четвърт, когато шуменци започнаха да играят по-смело в нападение. Нашите успяха да вкарат три от своите изстрели към коша, а често биваха и фаулирана. За съжаление кадетите на Шумен не показаха добър мерник от наказателната линия. Черно море все пак контролираше мача и спечели първата четвърт с 15 точки разлика. Втората петица на Шумен също влезе добре в срещата и въпреки, че не нашите кадети не успяваха лесно да стигнат до кош добрата им игра в защита не позволи на Тича да увлечи разликата… Поне до 7 минута на частта, тогава моряците се разиграха и след поредица от бързи атаки преднината им достигна 35 точки на полувремето.

Второто полувреме доминацията на Черно море бе още по-очевидна. „Моряците“ организираха отлични нападения, които в по-голяма част от случаите завършваха с кош. Шуменските кадети пък допуснаха много технически грешки в организацията на своите атаки. Дори да стигаха до позиция за стрелба шуменци не успяваха да поразят коша на противника. В последната четвърт разликата бе прекалено голяма в полза на Черно море и логично мачът се доиграваше. Шумен реши да се разиграе именно в последните 3 минути на мача, когато нашите организираха няколко хубави атаки завършили с кош, включително и една тройка.

Последния мач на Шумен за есенния полусезон е гостуване на Берое Стара Загора. Двубоят е на 19.12.2018 от 12.00ч. в зала „Общинска“ в Стара Загора.