Кадети(16): Шумен не успя да вземе победата и във втория мач от финалите

Кадетите на Шумен отстъпиха на Черно море Тича с 48:59 във втория си мач от група Б във финалите на републиканско първенство. Така нашият отбор е с минимални шансове за класиране с две загуби. Все пак при победа днес над домакините Балкан Ботевград, които загубиха от БУБА Баскетбол с 91:74, шуменци може да са надяват на въртележка, която да ги вкара в полуфиналите, но само ако БУБА спечели срещу Черно море Тича в последния си мач от групата.

Шумен започна мачът срещу Черно море неконцентрирано си показа много слабо нападение в първите 10 минути. „Моряците“ си бяха взели покука след загубата в редовния сезон и с много агресивни действия в защита ограничиха шуменци. Шуменската защита също бе на ниво, но при вкарани само 5 точки за една част, нямаше как да се надяват да не изостанат. Тича взе първата част с 16:5. Значително по-добра показа вотрата шуменска петица. Нападението започна да вкарва, въпреки че бе максимално ефективно, все пак започнахме да настигаме Черно море. Защитата ни бе тази, която позволи част от разликата да бъде стопена и да изоставаме със само 7 точки преди почивката.

Шумен влезе силно и във второто полувреме. Нашият тим отново играеше много силно в защита и спираше голяма част от нападенията на варненци. Черно море отново записа слаб точков актив – само 11 точки в третата четвърт. Шумен пък отбеляза 15 точки, като можеха да са много повече, но отново показахме неконцентрирани действия в нападение. Все пак след 30 минути игра Шумен бе само на 3 точки от съперника – 34:37 в полза на Тича. Последната четвърт обаче „моряците“ показаха, че не случайно са считани за една от най-силните школи в България. Много борбеност, много раздаване през всички 10 минути на четвърттата част бяха оръжието на варненци, които се разиграха в най-важните моменти и след като спечелиха частта с 22:14 се поздравиха и с крайния успех – 59:48.

Шумен илиза днес от 19.00 ч. срещу домакините от Балкан, докато БУБА и Черно море ще играят от 17.00 ч. И двата мача са в „Арена Ботевград“.