Кадети(16): Шумен не успя да запише победа през третия ден на финалите

Кадетите на Шумен не успяха да запишат победа и през третия ден на финалите на републиканско първенство. В ранния мач за деня нашият тим загуби от победителя в групата – Балкан Ботевград с 37:76, а във втория мач отстъпихме на Чавдар Троян с 47:63. С една победа и четири загуби шуменци остават пети в група Б.

Първия мач срещу Балкан бе решен още в първата четвърт. Кадетите на ботевградския отбор изиграха повече от впечатляваща първа четвърт, реализирайки 29 точки. Първата петица на Балкан  игра отлично и в защита, допускайки само 6 точки. Почти нищо не се промени във втората четвърт. Ботевградчани продължиха да играят отличен баскетбол, вземайки и тази част с 22:8. След почивката Шумен значително подобри защитата и игра равностойно на съперника, който все пак увеличи аванса си с с още 2 точки – 76:37 краен резултат.

Вторият двубой срещу Чавдар Троян отново започна трудно за Шумен. Нашият тим не играеше добре в защита и допусна 21 точки, докато нападението ни отбеляза 16 в първата четвърт. Втората шуменска петица изигра доста по-добра втора част, подобрявайки значително представянето под собствения кош. Шуменските кадети взеха втората четвърт с 16:10 и се оттеглиха с точка преднина на почивка. След подновяването на играта отборът от Троян се хвърли здраво защита и след поредица от бързи атаки направи аванс от над 10 точки. Шумен вкара едва 4 точки в третата част, докато допусна 18 и позволи на съперника да влезе с 13 преднина в последните 10 минути. Чавдар показа добра тактическа дисциплина в четвъртата част и я спечели с 14:11, с което и срещата с 63:47.

Можете да гледате записи от срещите между Шумен и Балкан, и Шумен и Чавдар тук: