Кадети(16): Шумен не успя да излъже Доростол като домакин

Шуменските кадети записаха нова загуба в Елитна група – Североизток. Нашият тим отстъпи на Доростол Силистра с 43:78 като домакин в мач от 3 кръг на първенството. Шумен е последен в групата с 3 загуби, докато Доростол са втори с две победи и една загуба.

Срещата започна равностойно, но първата петица на отбора от Силистра демонстрира по-добра защита в края на първата четвърт и закономерно поведе с 18:11 след 10 минути игра. Изобщо не можем да говорим за равностойна игра при вторите петици. Гостите демонстрираха много повече желание за игра и това си пролича от първите минути на втората част. Силистренци се справях повече от добре както в защита, така и в нападение. Многото грешки на шуменци доведоха до лесни точки за Доростол. Втората четвърт бе спечелена убедително от гостите с 22:10. Почти нищо не се поднови при подновяване на играта след почивката. Доростол затрудняваше максимално шуменци, а бързите атаки на гостите завършваха с кош – 24:13 в третата част. През последната четвърт и двата отбора видимо намалиха темпото. Доростол разчиташе основно на грешки в нашето нападение, за да организира бързи атаки. Шуменци не успяха да се противопоставят и в тази четвърт и загубиха с 35 точки разлика – 43:78.

Следващата седмица предстои ново домакинство за Шумен, този път срещу Черно море Тича. Мачът ще се състои на 31.01.2021 в зала „Младост“ от 13.00 ч., но публика няма да бъде допускана в залата.

снимка: Архив на БК Шумен