Кадети(16): Шумен не успя да се противопостави на БУБА в полуфинала за Купа БФБ

Кадетите на Шумен не успяха да се противопоставят на лидера в Елитна група – Запад, отборът на БУБА Баскетбол и отстъпиха в първия полуфинал за Купа БФБ с 62:111. Турнирът за купата се провжда днес и утре в Пловдив и в нея участват четирите най-добри отбора от редовния сезон при кадетите – 2 от Изтока в лицето на Дунав 2016 Русе и Шумен, както и 2 от Запад, представен от БУБА Баскетбол и Академик Бултекс 99. Шумен ще се ипзрави утре в мач за бронзовите медали срещу загубилия полуфинала между Дунав и Академик, а БУБА ще играе с победителя за купата.

Срещата започна силно за БУБА Баскетбол, които от самото начало на мача показаха много агресивна игра в защита, но и още по-добро представяне в нападение. Софиянци вкарваха от почти всяка една позиция на паркета в първата четвърт, докато защитата им не позволяваше на шуменци да стигат до лесни стрелби. БУБА взе първия период с 23 точки разлика – 33:10. Голямото изоставане обаче не прекърши втората шуименска петица, която започна втората четвърт равностойно. Кадетите от София продължиха със здравото вкарване, но и шуменци се включиха в надстрелването през тази част. Разликата се задържаше 22-25 точки в полза на БУБА през почти целия период, но в края му шуменските кадети сякаш се поизмориха и пасивът им скочи до 28 точки преди почивката – 66:38.

През второто полувреме Шумен затегна защитата и позволи на БУБА да вкара само 7 точки в първите пет минути на третата четвърт. За жалост стрелбата на нашеите кадети също не бе на ниво през тази част и преднината на софиянци се задържаше 25-26 точки. Отново в края на частта БУБА показа повече концентрация и отново увеличи преднината си – 80:51 след три четвърти. В последната част софийските кадети отново показа отличната стрелба от първото полувреме, което тотално обезсърчи шуменци. Авансът на БУБА бързо скочи до 40 точки в средата на последния период и от там до края на двубоя БУБА не спря да атакува и да бележи. Само преди по-малко от месец БУБА завърши шести в Европейската лига и с този мач днес показва, че освен фаворит за купата ще бъде и основен претендент за шампионската титла на предстоящите финали за републиканско в Ботевград. Срещата завърши с 49 точки преднина за БУБА – 111:62.