Кадети(16): Шумен отново загуби от БУБА на старта на финалите в Ботeвград

Кадетите на Шумен отстъпиха на БУБА Баскетбол с 55:97 в първия си мач от група Б на финалите за републиканско, което започна вчера в Ботевград. След загубата преди седмица в полуфинала за Купа БФБ от този съперник днешната загуба не е изненадваща. За Шумен предстоят два много важни двубоя, в които отборът ни може да си осигури място на полуфиналите въпрки загубата от БУБА. Днес от 17.00 ч. Шумен ще изиграе втория си двубой срещу Черно море Тича, които също вчера загубиха от домакините Балкан.

Срещата с БУБА започна слабо за Шумен, които показаха слаба стрелба и неточности в нападение. До средата на първата четвърт разликата вече бе 10 точки в полза на софиянци. Много добра стрелба на гардовете на БУБА през тази първа четвърт (доведоха до голяма преднина в края – 30:12. Значително по-добра игра показа Шумен във втората четвърт. Нашите кадети изчистиха грешките и оправиха стрелбата. Мачът вървеше кош за кош във втория период, като Шумен на няколко пъти сваляше изоставането си до 11 точки и изглеждаше, че може да направи пасива си едноцифрен, но отново стрелбата бе силното оръжие на БУБА, които играеха със самочвуствие в тези минути и успяха да върнат аванса си до 16 точки преди почивката – 50:34, но все пак Шумен взе частта с 22:20.

За съжаление при подновяване на играта през второто полувреме, шуменските кадети не успяха да продължат с добрата игра в нападение от втората четвърт. БУБА пък продължи не развали добрия си процент и разликата в полза на софиянци отново започна да расте, стигайки 25 точки в края на третата част. Шумен се опита в последната четвърт да се противпостави повече и да направи загубата по-почетна. Нашият тим свали изоставането си до 20 точки, но тогава се разигра гардът на БУБА – Даниел Хинков, който гръмна 4 поредни тройки (общо 6 в мача) в последните минути и разликата буквално се изстреля над 40 точки за няколко минути. БУБА се поздрави със заслужен успех – 92:55.