Кадети(16): Шумен отново отстъпи на Берое

Шумен загуби като гост от Берое Стара Загора с 38:98 в мач от 8 кръг на Елитна група – Изток при кадетите до 16г. Това е втора загуба от този противник в рамките на по-малко от месец, след като отстъпихме и като домакин на 25 ноември. Загубата оставя тима ни на последното 6 място в групата преди втората половина от сезона, който ще бъде подновен след паузата за празниците.

Двубоят започна с по-добра игра на старозагорци от самото начало. Първата петица на нашият тим изпитваше проблеми при опазването на крилата на домакините, което им позволи да поведат в резултата. В края на първата четвърт шуменци все пак заздравиха защитата и не позволиха на противника да увеличи още резултата. Вторите петици на двата отбора повториха играта от първата четвърт. Силна игра за Берое в нападение, което им позволи да увеличат още преднината си. Нашият тим пък се мъчеше в нападение и многото пропуски и грешки не ни позволи да догоним домакините в резултата.

През второто полувреме Берое предложи здрава преса на половин игрище. Кадетите на старозагорци се раздаваха в защита, откраднаха множество топки и след като реализираха лесно на бърза атака преднината им бързо скочи над 40 точки. Последната четвърт мача се доиграваше, а на терена се появиха резервите на двата отбора. Дори и с втория си състав Берое предложи по-добра игра и качи още аванси си, за да затвори мача при 98:38 в своя полза.

Предстои почивка в първенството на кадетите, а след нова година ще се изиграят оставащите мачове от второто завъртане на отборите в Елитната група, за да разберете, кога са мачовете на шуменските кадети следете сайта ни и Фейсбук страницата на клуба.