Кадети(16): Шумен отново отстъпи на Дунав Русе

Кадетите на Шумен до 16 г. отново отстъпиха на Дунав Русе в мач от 5 кръг на Елитна група – Североизток. Нашият отбор загуби като домакин с 55:96 и остава на последната – четвърта позиция в Севроизточната дивизия на Елитната група при кадетите.

Началото на двубоя по нищо не предвещаваше крайния резултат. Шуменските кадетите играеха на върха на своите възможности. Отлични нападения, завършвани с кошове за нашият тим. Защитата ни също се справяше отлично в тази първа четвърт, което също помогна да вкараме 30 точки в тази част, след като организирахме доста бързи атаки. Дунав бяха ограничени до 19 точки. Втората четвърт обаче обърна играта на 180 градуса. Ръстовото предимство на втората петица на русенци си каза думата. Дунав затвориха подкошието, а стрелбата на нашата втора петица не вървеше. Точките на Дунав пък идваха лесно на бърза атака. В тази четвърт Дунав отбеляза 30 точки, а нашият тим само 6 и се оттеглихме на почивка с 13 точки изоставане.

Третата четвърт бе сравнително равностойна, като и двата тима разчитаха на защитата си. Дунав съумяваше да опази преднината си над 10 точки. В края на частта шуменци показаха и признаци на умора, което позволи на гостите да увеличат преднината си с още 8 точки, спечелвайки третата четвърт с 16:8. В последната четвърт Дунав натиснаха още, усещайки, че нашият тим няма да има сили да се противопостави. Разликата много бързо скочи над 30 точки, а до края на срещата премина и 40. Дунав се поздрави с успеха – 96:55, като с тази победа запази и първата си позиция в Елитна група – Севроизток.

Следващата неделя за шуменските кадети предстои гостуване на Доростол в Силистра.