Кадети(16): Шумен отстъпи в първия мач от баражите за класиране на финали

Кадетите на Шумен до 16 г. не се представиха на ниво в първия мач от баражите за класиране на финали на републиканско. Нашият тим отстъпи като домакин на Септември София с 54:77 и ако иска да продължи напред ще трябва да спечели реванша с разлика над 24 точки.

Срещата започна равностойно, като в началото на мача се виждаше, че и на двата отбора им липсва игровата практика след трите месеца „ваканция“ заради COVID-19. Момчетата от Септември все пак успяха да вкарат три точки повече в първата четвърт. Втората петица на Шумен показа по-точна стрелба, а и защитата на нашият тим бе на ниво. Спечелихме втората част с 18:16 и двата отбора се оттеглиха на почивка при само 1 точка преднина за софиянци.

След подновяването на играта обаче на терена сякаш излезе друг отбор на Септември. Софийските кадети играеха много мотивирано, натискаха здраво нашите баскетболисти и не им даваха никакви възможности за лесни стрелби. Бързите атаки на софийския отбор дадоха резултат и Септември спечели убедително третата част с 25:11. В последната четвърт Шумен не успя да промени много. Софийският тим отново играеше по-добре в защита, а и стрелбата на гостите бе по-добра. Септември съвсем заслужено спечели със 77:54 и си осигури комфортна преднина преди реванша.

Срещата реванш ще бъде в четвъртък 6 август от 12.00 и ще бъде излъчван директно в YouTube канала на БФБаскетбол. Следете Фейсбук страницата ни за директен линк.