Кадети(16): Шумен отстъпи като гост на Тунджа Ямбол в 4 кръг на Елитна група – Изток

Кадетите (16) на БК Шумен допуснаха нова загуба в четвъртия кръг на Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи като гост на Тунджа Ямбол със 105:61 и се смъкна на пето място във временното класиране, като нашият тим е и с мач по-малко. Отборът от Ямбол пък дели първо място с Черно море Тича – двата отбора имат по 4 победи от 4 мача.

Двубоят в Ямбол започна трудно за Шумен, който още в първите минути позволи на съперника да вкара лесни кошове и да поведе в резултата. По-добрата на домакините под двата коша бе очевидна и за кратко разликата скочи в двуцифрено измерение. През първите минути на втората четвърт шуменци се опитаха да отговорят с по-добра защита, но тези им усилия траяха за кратко. На свой ред Тунджа показа отлична защита и след множество открадната топки и лесни точки на бърза атака разликата скочи още.

През второто полувреме сборната петица на Шумен не успя да покаже потенциала си. Много грешки на нашите момчета, пропуски от чисти позиции и неразбирателство при пасовете, бяха характерни през цялото второ полувреме. От своя страна Тунджа показа постоянство и реализира голяма част от нападенията си. Разликата скочи до 40 точки. В последната четвърт, когато на терена се появиха и резервите на двата отбора, Шумен най-накрая заигра по-освободено и реализира по-голяма част от стрелбите си. За съжаление не успяхме да спрем нападението на Тунджа. Момчетата от Ямбол също реализираха от всевъзможни позиции и закономерно се поздравиха с успеха 105:61.

Следващият двубой на шуменските кадети е гостуване на Чардафон-Орловец. Мачът е на 18.11.2018 от 12.00ч в зала „Орловец“ в Габрово.

снимка: Архив на БК Шумен