Кадети(16): Шумен отстъпи на Дунав 2016 в мача за бронзовите медали на Купа БФБ

Кадетите на Шумен отстъпиха в спора за бронзовите медали на Дунав 2016 Русе за Купа БФБ. Наяшит тим бе надигран с 95:66, което е трета загуба от този противник за сезона. Шумен продължава подгтовката си за финалите на републиканско първенство, което ще се проведе от 11 до 15 юни в Ботевград.

Днешната среща между Шумен и Дунав започна с по-добри действия на русенци в нападение. Дунав показа по-добра стрелба и концентрация в завършващата фаза на играта. Шумен пък пропиля поредица от добри възможности за кош на бърза атака, което доведе и до разлика от 14 точки в полза на русенските кадети след 10 минути игра. Втората шуменска петица се представи по-добре в защита, но нападението ни не намери начин да спре атаките на съперника и разликата се увеличи с още 8 точки преди почивката.

В третата четвърт Дунав показа целия си потенциал както в защита, така и в нападение. Освен изключително ефективната защита Дунав предложи и много резултатни атаки в тази част и я спечели убедително с 28:8. При изоставане от 42 точки в последната четвърт Шумен все пак реши да покаже, че не случайно се е класиарал за Купа БФБ този сезон. Нашият тим играеше освободен и вкарваше без проблем в последната четвърт. Защитата на Шумен също бе на ниво, което позволи на нашият тим да свали 13 точки от изоставането си. Финалната сирена прозвуча при 95:66 в полза на Дунав 2016, които са носители на бронзовите медали от тазгодишния турнир за Купа БФБ.