Кадети(16): Шумен отстъпи на Черноморец в Бургас след слаба трета четвърт

Шуменските кадети до 16 г. не успяха да запишат успех при гостуването си в Бургас на Черноморец и отстъпиха с 67:54 в мач от 3 кръг на Елитна група – Изток. Шуменският тим е с победа и загуба до момента, като има и един отложен мач от първия кръг. За Черноморец пък това е трета победа, която ги изкачи на трето място във временното класиране.

Първата четвърт бе равностойна, двата отбора играха добре в защита и успяваха да ограничат лесните стрелби и под двата коша. Черноморец обаче показа по-голяма концентрация и взе първата четвърт с 19:15. Втората шуменска петица също изигра добра четвърт от гледна точка на защитата, но нападението отново не успя да реализира голяма част от изстрелите и Черноморец взе и втората четвърт със 17:13. Второто полувреме започна с много агресивна игра на домакините в защита, което им позволи да увеличат аванса си на 17 точки преди последните 10 минути. Шумен се вдигна в последната четвърт и показа много по-добра игра и въпреки, че спечели частта с 16:12, изоставането от първите две четвърти бе твърде голямо да бъде компенсирано.

На 27 ноември Шумен гостува на лидера в Елитна група – Изток, отборът на Черно море Тича. Срещата ще се играе във варненската зала „Христо Борисов“ и е с начален час 12.00 ч. Нека всички фенове на шуменския баскетбол, които имат зелени сертификати и имат възможност да присъстват на мача, да подкрепят шуменските момчета във Варна.