Кадети(16): Шумен отстъпи на Черно море Тича като домакин

Шумен загуби домакинството си на Черно море Тича в мач от 7 кръг на Елитна група – Изток. Варненци се наложиха със 75:65, с което запазват еднолично първото място в групата. Нашите кадети са на 4-то място във временното класиране с 3 победи и 4 загуби, докато Тича са с 6 победи и само 1 поражение.

Срещата започна по-добре за гостите, които играеха отлично в нападение и реализираха голяма част от изстрелите си. Шумен също играеше на ниво, но Тича си осигури преднина от 6 точки след първата четвърт – 22:16. Много равностойна игра през втората четвърт. Шумен правеше всичко възможно да пази добре и се получаваше. Варненци обаче също играеха добре в защита и в крайна сметка добавиха още една точка към аванса си преди почивката – 36:29.

След подновяване на играта през второто полувреме двата отбора отново се захапаха. Шумен беше с една идея по-добрия отбор в третата част и след 18:16 в нея, влезе в последната четвърт с реален шанс да обърне мача в своя полза. Тича обаче показа пълния си потенциал именно в най-важната част. Варненци освен, че имаха отлична успеваемост на стрелбата затваряха добре коша си и успяха да запазят и дори увеличат преднината, за да затворят мача с двуцифрен аванс – 75:65.

В следващия кръг Шумен ще гостува на Спартак Плевен. Мачът ще се играе на 10 март от 13.00 ч.