Кадети(16): Шумен победи Делфин в Елитна група – Изток

Кадетите на Шумен записаха втора поредна победа в Елитна група – Изток. Шуменци се наложиха над Делфин Бургас като домакин с 94:58 в мач от 7 кръг на първенството. Това е третата победа от началото на сезона за Шумен и те изместват Стар баскет от 5 място във временното класиране.

Срещата започна с поредица от грешки на двата отбора, но те бързо изчистиха играта си и започнаха да се надстрелват. Шуменските кадети показаха по-точен мерник през първата четвърт и я спечелиха с 21:16. През втората част освен, че бяха по-добри в нападение, кадетите на Шумен предложиха и по-добра защита, което лимитира „делфините“ до 12 точки в частта и домакините се оттеглиха на почивка с 19 точки аванс.

Началото на второто полувреме бе равностойно и гостите от Бургас показаха по-добра стрелба от първото. „Делфините“ играеха и по-добре в защита, което не позволяваше на Шумен да трупа още аванс. Гостите намалиха изоставането си с 2 точки след края на третата част. В последната четвърт обаче домакините не дадоха повод на бургазлии да се надяват за обрат. Шумен изигра последната четвърт изключително концентрирано с агресивна защита и я спечели убедително с 30:11, което оформи крайния резултат – 94:58.

В следващия кръг Шумен отново ще е домакин. Нашите кадети приемат Тунджа Ямбол на 27 февруари от 12.00 ч. в зала „Младост“.