Кадети(16): Шумен продължи победната серия с победа в Ямбол

Кадетите на Шумен победиха Тунджа Ямбол като гости със 79:52 в отложен мач от 1 кръг на Елитна група – Изток. Това е 2 поредна победа за кадетите и общо 8 за сезона. Шумен изравнява Черноморец Бургас на трето място във временното класиране с 8 победи и 4 загуби. До края на първенството има още един кръг, но Шумен и Черноморец трябва да изиграят отложен мач помежду си. При две победи на Шумен до края и загуба на Черно море във Варна от Дунав, Шумен ще заеме 2 място в крайното класиране, което ще класира отбора директно за финалите на републиканско първенство и за Купа БФБ.

Днешният двубой срещу Тунджа започна колебливо за първата шуменска петица, която допусна няколко грешки, но пък показа добра стрелба в първата четвърт и си осигури преднина от 5 точки – 24:19 в края на първия период. През втората четвърт Шумен показа истинската си класа. Втората шуменска петица изигра отлична част в защита, а стрелбата също бе на ниво и разликата се увеличи в наша полза – 53:34 на почивката.

През второто полувреме Шумен продължи да налага много здрава преса в защита и в третата четвърт позволи на домакините да отбележат едва 7 точки. Нападението на Шумен не бе толкова ефективно, както през първите две четвърти, но след 15 отбелязани точки в тази част, преднината скочи до 27 точки – 68:51. В последната четвърт Шумен продължи да разчита на защитата си, за да задържи аванса и Тунджа бяха ограничени до 11 точки. Шуменци записаха същия актив – 11 точки, което осигури победа със 79:52.

В последния – 14 кръг на Елитна група – Изток Шумен се изправя като гост срещу Делфин. Мачът е насрочен за 14 май от 12.00 ч. в бургаската зала „Бойчо Брънзов“. Отложеният мач срещу Черноморец все още няма насрочена дата. Следете сайта ни и Фейсбук страницата за навременна информация.