Кадети(16): Шумен с нов убедителен успех в Елитна група – Изток

Шуменските кадети до 16 години се поздравиха с важна победа днес. Те победиха гостуващия отбор на Тунджа Ямбол със 71:31 в мач от 8 кръг на Елитна група – Изток. Това е четвърта победа за Шумен през сезона и с нея отбора се закова на четвърто място на само една победа зад третия Черноморец Бургас.

Срещата започна колебливо за Шуменските кадети, но това се очакваше, имайки предвид, че треньорите на Шумен направиха някои рокади в петиците. Въпреки слабия старт шуменци изиграха силен край на частта и я взеха с 18:12. Втората шуменска петица бе далеч по-убедителна, главно на отличната си стрелба, но и на играта си в защита. Шуменци убедително взеха втората четвърт с 25:7 и се оттеглиха на почивка с 24 точки преднина. През второто полувреме Шумен продължи да доминира на терена, показвайки още от добрата си защита. Нашите кадети пазиха активно на цял терен и това даваше резултат. И третата четвърт отиде в актива на шуменци – 18:5. В последната четвърт последва леко отпускане в шуменските редици с оглед големия аванс над 30 точки. Въпреки това гостите от Ямбол не се възползваха да намалят изоставането си, дори то се увеличи с още 3 точки, като края на мача дойде при 40 точки аванс за домакина – 71:31.

След седмица на 5 март шуменските кадети ще гостуват на варненския Стар Баскет, който е плътно зад нашия тим в класирането с 3 победи. Срещата ще се играе в зала „Елин Пелин“ в морската ни столица от 12.00 ч.