Момчетата до 14 и кадетите със загуби през изминалата седмица

Кадетите на Шумен до 16 г. загубиха последната си среща от Елитна група – Североизток. Нашият тим отстъпи на Доростол Силистра с 50:81 като гост. Така с девет загуби нашият отбор остава последен в групата, където имат да се изиграят още два мача отложени поради коронавирус епидемията. Доростол пък записаха 5 победа в групата и преследват лидерите Дунав и Черно море.

Двубоят в Силистра започна с добра игра на домакините, които се възползваха от по-добрата си стрелба и поведоха в резултата след една четвърт игра. През втората част играта бе по-изравнена, но Доростол показаха по-добра игра в защита и не позволиха на Шумен да топи разликата. През второто полувреме отборът от крайдунавския град продължи да играе по-добре и в двете фази на играта. Разликата скочи над 20 точки в третата част, а в последната силистренци и затвориха мача с добра защита, а разликата прехвърли 30 точки – 81:50 за домакините.

Момчетата на Шумен също изиграха тежък мач в първия си мач от заключителния етап на Елитна група – Изток. Нашият тим се изправи във Варна срещу силния отбор на Академик Пловдив и отстъпи с 49:63 след слабо второ полувреме.

Първите петици на Шумен и Академик изиграха здрава първа част, в която водеща беше защитата. Отборите не успяха да се надиграят и завършиха наравно в тази първа четвърт – 9:9. Втората шуменска петица излезе на паркета във Варна изключително мотивирана. Нашият тим играеше видимо по-добре от съперника и натрупа аванс от 7 точки до почивката. През второто полувреме обаче сборната петица на Академик наложи своя ритъм на игра. Пловдивчани показаха отлична стрелба през третата четвърт и я спечелиха убедително с 28:13. В последната четвърт Шумен поизравни играта, но инерцията на Академик им позволи да спечелят и тази четвърт с 16:10, с което затвърдиха и крайния си успех с 63:49.

За момчетата до 14 г. следва домакински турнир, който ще се състои на 19 и 20 април в зала „Младост“. Приемаме отборите на Тунджа Ямбол и Берое Стара Загора.

Снимка: архив на БК Шумен