Победа и загуба за кадети (16)

С победа и загуба стартираха кадети (16) на БК Шумен в първия турнир на регион „Добруджа“, А група, който се състоя във Варна днес. Нашият тим се изправи срещу Академик Варна и Светкавица Търговище. Първият мач срещу варненските „академици“ бе повторение на срещата от заключителната фаза на регион „Добруджа“ от миналия сезон, когато Шумен прие Академик в зала „Младост“ и загуби инфарктно с 52:51. Днешният двубой на варненска територия повтори сценария отпреди 6 месеца и за съжаление нашият тим отново не успя да удържи победата и загуби отново с 1 точка – 43:44. Мачът не беше сред най-качествените и изобилстваше от грешки, нарушения и на двата отбора и много нервност, което се понрави на варненци, които използваха всяка ситуация да накъсват играта и да не позволят на Шумен да заиграе така, както може… Тактиката им проработи и въпреки, че нашият отбор имаше шанс да затвори мача на няколко пъти в последната четвърт.  Кадетите не се възползваха и в крайна сметка Академик ни измъкнаха победата под носа.

Вторият мач беше срещу друг стар познат – Светкавица Търговище. Водени от Димитър Янчев (част от мъжкия отбор на БК Шумен) Светкавица излязоха мотивирани да спечелят двубоя, но шуменци показаха бързо, че са по-класния отбор. Водихме през целия двубой като на моменти разликата достигаше 30 точки, в крайна сметка се поздравихме с убедителна победа с 20 точки – 64:44. За Димитър Янчев остава да направи равносметка как да подобри играта на кадетите на Светкавица.

Следващият турнир на кадетите ще се проведе на 20.12.2015 в Силистра и нашият тим ще се изправи срещу домакините от Доростол и фаворита Черно море Порт Варна.