Победа и загуба за Шумен при кадети U16 и момчетата U14 в Бургас

Шумен записа победа и загуба в мачовете си срещу Делфин Бургас от първенствата на Елитна група – Изток при кадетите до 16 и момчетата до 14 г. в мачове от 7 и 8 кръг. Първи днес играха момчетата до 14 г., които отстъпиха на връстниците си от Делфин с 40:76. Батковците на Шумен от отбора на кадетите до 16 г. се наложиха над „делфините“ с 68:57. Момчетата до 14 г. са пети в класирането с 2 победи и 5 загуби, докато кадетите са трети във временното класиране с 4 победи и 3 загуби до момента.

Момчетата до 14 г. започнаха слабо мачът си срещу Делфин. Нашият тим допусна много грешки при разиграванията в първата четвърт и бургазлии се възползваха, за да спечелят първата част с 25:8. По-добро представяне за Шумен във втората четвърт, в която подобрихме защитата, но нападението на шуменци така и не потръгна. Все пак взехме втората четвърт с 12:10. Делфин показа превъзходството си отново след почивката. Бургаският отбор почти не пропусна стрелба в третата четвърт и я спечели убедително с 30:13. Шумен отново показа зъби в последния период, но за обрат бе твърде късно и Делфин взе мача със 76:40.

Кадетите на Шумен не предложиха по-добър баскетбол в първата четвърт срещу Делфин, но пък играеха сърцато и се вложиха в защита, което им помогна да водят с две точки след първия период – 14:12. Във втората четвърт Шумен вече играеше по-добре и в нападение. Нашият тим показа по-добър процент в стрелбата и добави още 6 точки към актива си след 20:14. След почивката Шуменци продължиха да стрелят по-добре от домакините и успяваха да поддържат аванс от 8-10 точки. В последната четвърт силите на Делфин не стигнаха за обрат, а Шумен успя да вземе и последната част със 17:16, с което си осигури победата с 68:57.

В следващия си мач шуменските кадети гостуват на Берое, а мачът е на 29 януари. Момчетата до 14 г. ще приемат Черно море Тича в зала „Младост“ на 4 февруари от 12.00 ч.