ФИНАЛИ КАДЕТИ (16): Шумен – Академик Пловдив 64:53

Втора поредна победа за кадетите на БК Шумен във финалите на републиканско първенство. Днес нашите се наложиха над Академик Пловдив с 64:53. По този начин нашият тим запазва шансове да вземе едно от първите две места в групата и да играе на полуфиналите.

Двубоят днес беше идентичен на вчерашният мач с Видабаскет. Нашите започнаха нервно и пловдивчани поведоха с 3 точки. Шумен все пак бързо се събуди и направи серия от 13 поредни точки и задържахме преднината от 10 точки до средата на частта, а основното оръжие за нашия тим бе Виктор Серафимов. Академик все пак успя да върне 6 точки от пасива и се оттеглиха със само 6 точки пасив. Втората петица на нашия тим отново бе неубедителна и след множество пропуски и грешки на разиграванията позволихме на Академик да поведе в резултата. В края на полувремето Шумен направи хубава поредица от добри защити и в крайна сметка се оттеглихме с 3 точки преднина.

Третата част беше решаваща за изхода от двубоя, Шумен заигра страхотно в защита, което ни позволи да организираме бързи атаки и хващахме пловдивчани неорганизирани. Бързо натрупахме преднина от 10 точки, която продължи да расте и до края на частта бе стигнала 17 точки. Нашият тим отбеляза цели 30 в този период. Последната четвърт нашите върнаха малко газта. Повечето време частта се игра кош за кош, като в самия край Академик успяха да отбележат няколко безответни коша, но времето не им стигна за повече и Шумен се поздрави с успех с 11 точки – 64:53.

Треньорът на тима Янко Янков бе много доволен от старанието и желанието, с което играха момчетата.Следващият мач е утре от 15.00 часа срещу Тунджа Ямбол и ще можем да го наблюдаваме благодарение на излъчванията на BGbasket.com При победа утре си гарантираме 3 място в групата.