ФИНАЛИ КАДЕТИ (16): Шумен – Видабаскет 62:48

БК Шумен победи Видабаскет с 62:48 във втория си двубой от финалите на републиканско първенство за кадети. Мачът започна нервно и двата тима пропуснаха някои добри възможности в първите минути. Видабаскет поведоха в резултата, но нашият тим отговори и до края на частта обърна резултата 13:11. Втората петица на Шумен излезе много уплашена на игрището и за по-малко от 3 минути Видабаскет направиха серия от 11:1, все пак към средата на четвъртта нашите се поокопитиха и успя да върнат 6 точки от пасива си. Видинчани отново отбелязаха 4 безответни точки, но до края Шумен игра страхотно в защита и след няколко бързи атаки успя да съкрати преднината до 2 точки – 25:27.

Третата четвърт бе равностойна, двата отбора редуваха добри нападения с грешки и фалове. Шумен, главно благодарение на добрата си преса на половин игрище, принуждаваше видинчани да грешат и това ни помогна да отворим преднина от 5 точки, но в сами край на частта Вида върнаха тройка със сирената и частта завърши 42:40 за Шумен. Последната четвърт Шумен показа изключително добра игра в защита, в нападение комбинациите се получаваха и след серия от 10 точки си осигурихме комфортна преднина. До края на мача видинчани, очевидно и уморени, започнаха да грешат и да извършват фалове. В крайна сметка нашият тим спечели 62:48 и запази шансовете си призово класиране.

Това, което можем да отбележим е, че за втори пореден мач, нашият тим игра много добре в защита – пресата на половин игрище принуди Видабаскет да допуснат множество грешки, а зоновата защита не им позволи да пробиват и да бележат лесни точки, въпреки, че имаха възможност да отбележат няколко тройки. За съжаление нападението ни отново не бе на ниво – множество пропуски от лесни позиции, грешки при изнасянето и раздаването на топката, също и липса на бързина при организирането на нападенията ни лишиха по-убедителен успех.

Следващия двубой на БК Шумен е утре от 13.30 срещу Академик Пловдив.